Özgeçmiş


Prof.Dr. E. Cumhur ŞENER

GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji’ni ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümü’nde uzmanlık eğitimini 1991’de tamamladı. Aynı hastanede 1995’te doçent, 2002’de profesör oldu.

1993’de Hollanda Göz Araştırmaları Enstitüsü’nde, 1994’de Johns Hopkins Üniversitesi Wilmer Göz Enstitüsü’nde çalıştı. 2002’de Hindistan’da ORBIS projesinde Çocuk Göz Hastalıkları ve Şaşılık Programı'nda davetli eğitmen olarak görev aldı. 2008’de Bakü, Azerbeycan’da CELAMIG göz kliniğinde Şaşılık ve Çocuk Göz Hastalıkları Bölümü’nü kurdu.

Şaşılık (çocuk ve erişkin) ve çocuk göz hastalıkları bilimsel, klinik ve cerrahi çalışmalarının büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantı ve dergilerde 100’den fazla konferans, sunu ve orijinal araştırma makalesi bulunmaktadır. Şaşılık ve Tedavisi (2002), ve Çocuk Göz Hastalıkları ve Şaşılık (2009) isimli iki bilimsel kitabın yazarıdır.

Türk Oftalmoloji Derneği, American Academy of Pediatric Ophthalmology and Strabismus, European Strabismus Association ve American Academy of Cataract and Refractive Surgery üyesidir. 2003-2008 senelerinde Türk Oftalmoloji Derneği Şaşılık Birimi Sekreterliğini, 2009-2010’da aynı birimin Başkanlığını yürütmüştür.

strabismus, cross eye, eye deviation, eye motility, eye movement, strabismus surgery, botulinum toxin injection, adjustable suture, eye muscle transposition, recctus muscle recession, rectus muscle resection, rectus plication, superior oblique, inferior oblique, diplopia, double vision