Göz muayenesinde;
Temel şikayetiniz, kendi ve ailevi tıbbi sorunlarınızın öyküsü, eşlik eden diğer hastalıklar, düzenli kullandığınız ilaçlar, ilaç alerjiniz sorgulandıktan sonra göz ve çevre dokuların dış muayenesi, görme keskinliği, refraktif kusur, göz içi basıncı ve şaşılık ölçümleri, göz hareketleri, ışık reaksiyonu, renk görme, çevresel görme, gözün ön ve arka segmentinde bulunan dokuların muayenesi.
Bu muayene yöntemlerinin çoğunda hastanın aktif katılımı gerekir. Değerlendirmeleri yapabilmek için göze farklı damlalar damlatılması gerekebilir. Bu damlaların bazıları kısa süreli yanma hissi ve birkaç saat sürebilen görme ve ışık bulanıklığına neden olabilir. Bu nedenle yanınızda güneş gözlüğü bulundurmanızı öneririz. Damlalara bağlı olarak bebeklerde kısa süreli ateş ve kızarıklık görülebilir, bu durumda doktorunuz tarafından ateş düşürücü kullanılabilir.
Göz muayenesi doğumdan itibaren her yaşta yapılabilir. Çocukların muayenesi yetişkinlere göre bazı farklılıklar göstermektedir. 2-4 yaş aralığındaki çocukların sınav öncesinde evde psikolojik olarak hazırlık yapmaları, sorunları doğru tespit edip tedavi edebilmeleri açısından oldukça kolaydır.
© 2022 PROF. DR. E.CUMHUR ŞENER. All Rights Reserved Designed by | OXIT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ